Puhelinliittymän kilpailuttaminen

Puhelinliittymän kilpailuttaminen tuo säästöä puhelinlaskuihin – missä ja miten puhelinliittymä kannattaa kilpailuttaa?

Puhelinliittymän kilpailuttaminen on tullut ajankohtaiseksi, kun käyttäjällä on ollut sama puhelinliittymä käytössään noin vuoden ajan. Toinen sopiva ajankohta kilpailuttaa puhelinliittymä on, kun useammalla perheenjäsenellä on käytössään liittymä. Usein keskittämällä saa puhelinliittymiin selvää säästöä. 

Tässä artikkelissa kerromme miten puhelinliittymän kilpailuttaminen onnistuu parhaiten ja mitä asioita liittymän valinnassa tulee ottaa huomioon.

Mistä puhelinliittymäsi hinta koostuu?

Puhelinliittymän hinta koostuu puheajasta, viesteistä ja datan käytöstä. Puhelimen käyttötottumukset vaihtelevat usein puhelimen omistajan iän mukaan. Nuoret enää harvakseltaan soittavat puheluita, vaan kaikki kommunikointi tapahtuu suurimmalti osin kavereiden kesken sovellusten, kuten Snapchat:in ja WhatsApp:in välityksellä. Vanhemmat käyttäjät vielä jonkin verran soittavat varsinaisia puheluja -varsinkin työpuheluja, mutta monet hoitavat asiat mieluummin viestien ja sähköpostin kautta. Suuressa kasvussa on myös vuoden alun jälkeen ollut etäpalavereiden pitäminen, minkä selittää maailmanlaajuisesti vallalla oleva koronaepidemia.

Käyttäjän puhelinlasku muodostuu soitetusta puheluista, netin käytöstä puhelimen välityksellä sekä lähetetyistä viesteistä. Toinen tapa miten puhelinlasku muodostuu on kiinteä puhelinlasku, johon on liittymän valinnan yhteydessä sovittu puhelujen, datan sekä viestien rajaton käyttö. Näissä liittymävaihtoehdoissa hinta on korkeampi, mutta toisaalta liittymä on hyvin huoleton käyttää.

Nyt on hyvä ottaa tarkempaan tarkasteluun oma puhelinliittymälasku ja katsoa mistä asioista puhelimenkäyttö koostuu. Kun tiedät mitä oma puhelinliittymä sisältää ja millaisia ominaisuuksia liittymääsi tarvitset, voit lähteä kilpailuttamaan puhelinliittymäsi.

Kilpailuta puhelinliittymä nopeasti netissä

Puhelinliittymän kilpailuttaminen onnistuu helpoiten ja nopeiten netissä siihen tarkoitetun puhelinliittymäsivuston avulla. Liittymätarjous.fi etusivulla on selkeästi esillä neljän suurimman teleoperaattorin liittymätarjoukset, voimassa olevat liittymät sekä liittymien hinnat. Uutta edullisempaa liittymää etsivä hakija näkee nopeasti mitä vaihtoehtoa eri operaattoreilla on tarjottavanaan ja mistä löytyy edullisimmat liittymät.

Liittymää valitessa kannattaa kiinnittää kaikkiin ominaisuuksiin huomiota eikä vain tuijoittaa mistä löytyy halvin puhelinliittymä, koska edullisin liittymä ei välttämättä ole käyttöominaisuuksiltaan sellainen minkä tarvitset. Pidä siis puhelinliittymää kilpailuttaessasi mielessä millaisen liittymän tarvitset ja vertaa sen pohjalta mikä operaattoreista tarjoaa edullisimman liittymän.

 

Kilpailutuksessa mukana olevat operaattorit tarjoavat parhaat edut käyttäjälle

Käyttäjän on helppo vertailutaulukosta katsoa minkä teleoperaattorin liittymän haluaa ottaa käyttöönsä. Vertailussa on mukana neljä suurinta operaattoria: Elisa liittymät, Moi liittymät, Telia liittymät sekä DNA liittymät.

Liittymätarjous.fi sivun vertailutaulukko päivittyy automaattisesti, joten hinnat ja liittymävaihtoehdot ovat aina ajan tasalla. Vertaa liittymiä ja katso kuinka paljon voisit jatkossa säästää puhelinliittymässä vaihtamalla edullisempaan.

Keskittämällä koko perheen liittymät samalla operaattorille säästö voi olla merkittävä vuoden ajalta puhelinlaskuissa.