Halvin puhelinliittymä

Jokainen puhelimen käyttäjä haluaisi ottaa itselleen sen halvimman puhelinliittymän, mutta onko se aina kannattavaa ja mistä tietää mikä on halvin puhelinliittymä? Näitä asioita selvitellään seuraavassa artikkelissa.

 

 

Miten voi selvittää, onko tällä hetkellä käytössä oleva puhelinliittymä edullinen?

Liittymätarjous.fi etusivulle on koottuna neljän suurimman teleoperaattorin tällä hetkellä tarjolla olevat puhelinliittymät sekä voimassa olevat liittymätarjoukset. Puhelinliittymää tarvitseva henkilö tai vertailusta kiinnostunut käyttäjä voi liittymävertailun avulla selvittää nopeasti maksaako hän tämän hetkisestä liittymästään liikaa vai aivan sopivasti.

Liittymätarjoukset vaihtuu tiuhaan tahtiin ja käyttäjälle voi välillä olla epäselvää millainen liittymä hänellä tulisi olla ja maksaako hän liittymästään sopivaa hintaa. Aina ei kuitenkaan voi mennä halvimman liittymän mukaan, vaan on tärkeää arvioida hinnan lisäksi, onko liittymä juuri sellainen mitä tarvitsee?

Käyttäjän kannattaakin tarkastella selkeää liittymävertailutaulukkoa ja miettiä liittymän valinnassa omia käyttötottumuksiaan. Tällä tavoin käyttäjälle löytyy omia tarpeita vastaava halvin puhelinliittymä.

Puhelinliittymän vaihtamisen uuteen voit aloittaa milloin vain sinulle parhaiten sopii.

Ota liittymän valinnassa huomioon;

  • Kuinka paljon soitat tai viestittelet?
  • Käytätkö dataa päivän mittaan paljon videoiden ja elokuvien katseluun?
  • Tuleeko liittymä lapselle vai aikuiselle työssä käyvälle henkilölle?
  • Suuntautuuko osa puheluista ulkomaille?

Puheminuutit, tekstiviestien määrän sekä datan tämän hetkisen käytön määrän näet tarkemmin puhelinerittelystäsi.

Liittymän vaihtaminen toiseen käy kätevästi. Kun sopiva liittymä löytyy, käyttäjä täyttää valitun operaattorin sivuilla lomakkeen. Teleoperaattori irtisanoo käyttäjän nykyisen liittymän ja lähettää postitse uuden SIM-kortin. Kun kaikki on kunnossa uuden liittymän avaamiseen, saa asiakas tästä ilmoituksen. Siihen asti nykyinen liittymä toimii ilman keskeytyksiä. Käyttäjä saa pitää nykyisen puhelinnumeron niin halutessaan.

 

Millä operaattorilla on halvin puhelinliittymä?

Tähän ei ole yhtä oikeaa vastausta, koska jokainen käyttäjä arvostaa puhelinliittymässään erilaisia asioista ja on mahdollisesti valmis muun muassa maksamaan vähän enemmän nopeasta datasta ja puhemäärästä sekä viestien rajattomasta käytöstä. Jos henkilö puhuu melko vähän puheluita ja viestittelee harvakseltaan, ei rajaton liittymä ole ehkä hänelle se halvin ja paras. Jokainen käyttäjä tietää itse parhaiten millainen puhelinliittymä sopii juuri hänelle parhaiten ja osaa sitä kautta valita siihen tarkoituksen nähden edullisimman puhelinliittymän.

Liittymätarjous.fi esittelee Telia liittymät, Elisa liittymät, DNA liittymät sekä Moi liittymät täysin puolueettomasti sivustollaan. Liittymävertailutaulukon tarkoitus on tarjota kuluttajalle helppo vertailutaulukko halvimman liittymän löytämiseen. Liittymävertailu on helpompaa, kun käyttäjän ei tarvitse surffata sivustolta toiselle edullisimman puhelinliittymän löytämisen vuoksi. Kuluttaja näkee yhdellä silmäyksellä mistä löytyy halvin puhelinliittymä.

 

Kannattaako kaikille perheenjäsenille ottaa liittymä samasta paikasta?

Kyllä kannattaa, keskittämällä kaikki liittymät samalle teleoperaattorille on liittymien puhemäärien ja datan käyttöä helpompi seurata. Operaattorin sisällä on myös mahdollista muuttaa liittymää toisenlaiseen, jos nykyinen liittymä ei sellaisenaan vastaa kaikkia tottumuksia tai liittymän käyttö muuttuu esimerkiksi etätöiden osalta suuremmaksi. Lue myös: Halvin puhelinliittymä – RadioMega.fi