Liittymä lapselle

Puhelinliittymä lapselle

Onko tullut ajankohtaiseksi hankkia lapselle puhelinliittymä?

Mietitkö millainen liittymä lapselle tulisi ottaa?

Esittelemme sinulle neljän suurimman teleoperaattorin puhelinliittymät sekä liittymätarjoukset.

Liittymän valintaan vaikuttaa aina lapsen ikä ja käyttötarpeet.

Yhdessä lapsen kanssa pääsette varmasti hyvään lopputulokseen liittymän valinnassa.

 

Millainen liittymä lapselle?

Liittymän hankkiminen lapselle tulee ajankohtaiseksi viimeistään siinä vaiheessa, kun lapsi on aloittamassa koulutaipaleen. Liittymän valintaan vaikuttaa aina lapsen ikä sekä aikaisempi käyttötottumus. Lapsi joka saa ensimmäisen puhelimen itselleen ei vaadi liittymältä vielä suuria. Tärkeintä on, että lapsi saa yhteyden huoltajiin, isovanhempiin ja kavereihin soittamalla tai viestittämällä.

On hyvä muistaa, etteivät nykyajan lapset tai nuoret enää juurikaan lähettele perinteisiä viestejä, vaan kommunikointi hoidetaan erilaisten nettipohjaisten pikaviestipalveluiden avulla kuten, Snapchat ja WhatsApp. Tämän vuoksi lapsella on hyvä olla puhelinliittymässään edes jonkinlainen nettiyhteys.

Alkuun liittymä lapselle voi hyvinkin olla prepaid-liittymä tai perusliittymä. Esimerkiksi monet ovat ottaneet lapselle ensiliittymäksi Moi liittymän 6 euron simmin. Kyseisellä liittymällä lapsi pääsee jo hyvään alkuun puhelimen käytön opettelussa. Vaihtoehtoja on kuitenkin myös monia muita, joten taulukon avulla kannattaa tehdä tarkempi vertailu.

Liittymän valinnassa kannattaa ottaa huomioon myös se, että saako tai edes haluaako lapsi katsella kännykällä videoita tai pelata pelejä. Isommat koululaiset yleensä haluavat liittymän missä on nopeampi nettiyhteys pelaamiseen tai videoiden katseluun. Tässä vaiheessa on hyvä miettiä liittymää rajattomalla puhe-, viesti – ja nettiyhteydellä. Tällöin puhelinlasku ei pääse yllättämään maksupäivänä.

Kiinteällä kuukausimaksulla olevat puhelinliittymät ovat toki kalliimpia, mutta toisaalta niillä pystyy rajattomasti ja huoletta käyttämään puhelinta koko kuukauden ajan. Rajattoman netin ilman datakattoa tarjoaa muun muassa Telia liittymät sekä Elisa liittymät.

 

Milloin hankkia puhelinliittymä lapselle?

Nykyään pienet lapsetkin käyttävät jo tottuneesti kännykkää. Niin hyvässä kuin pahassa nykypäivän yhteiskunta pyöriin paljon netin ympärillä. Kaikki informaation kerääminen ja yhteydenpito tehdään kännykän välityksellä.

Monessa perheessä varmasti mietitään milloin on oikea aika opettaa lapsi käyttämään puhelinta? Jokainen perhe tekee itsenäiset päätökset asian suhteen, mutta pääsääntöisesti moni hankkii lapselle oman liittymän ja puhelimen siinä vaiheessa, kun koulut alkavat. Perusteluna tälle monet vanhemmat kertovat, että tällöin he saavat lapseen paremmin yhteyden päivän aikana ja tarvittaessa voivat paikantaa eksyneen lapsen puhelimeen ladattavan maksuttoman sovelluksen avulla. Tällä tavoin on löytynyt myös moni hukkaan mennyt matkapuhelin.

 

Perheen liittymät samalta operaattorilta

Monesti, kun lapselle etsitään puhelinliittymää päätetään vaihtaa kaikkien perheenjäsenten puhelinliittymät samalle operaattorille. Tämä selkeyttää jatkossa laskujen maksua ja puhelinliittymien hallintaa. Osa operaattoreista tarjoaa jopa perheenjäsenten väliset puhelut maksutta, kun kaikilla on samalta operaattorilta liittymät. Tämän tyyppiset ja kaikki muutkin liittymätarjoukset tulee huomioida ennen liittymien valintaa. Vertailemalla ja keskittämällä liittymät samalla operaattorille voi säästää jatkossa puhelinlaskuissa kuukautta kohden useita kymmeniä euroja.