Liittymätarjous

Tässä artikkelissa käsittelemme liittymätarjous asiaa tarkemmin.

  • Mietimme miltä operaattorilta löytyy halvin liittymätarjous?
  • Mikä liittymätarjous kannattaa valita?
  • Ja mitkä asiat tulee ottaa huomioon liittymän valinnassa?

Puhelinliittymä on jokaisen suomalaisen ahkerassa käytössä nuoresta koululaisesta aina eläkeläiseen. Ei voida siis yksiselitteisesti sanoa mikä liittymätarjous sopisi jokaiselle. Oikeanlaiseen valintaan vaikuttaa monet tekijät kuten käyttäjän ikä, tottumukset sekä mieltymykset. Halvin liittymätarjous ei välttämättä ole aina se paras valinta, jos kyseinen liittymä ei ominaisuuksiltaan vastaa käyttöäsi. Näitä epäkohtia voi olla, että esimerkiksi liittymätarjouksessa on puheaikaa rajattomasti, mutta soittelet vähän tai liittymässä on hyvin vähän dataa, mutta itse katselet elokuvia usein kännykällä tai tabletilla.

Ota liittymätarjouksen valinnassa huomioon muun muassa:

  • Kuinka paljon puhut tai viestittelet?
  • Tarvitsetko nopean datan?
  • Matkusteletko paljon tai soitatko ulkomaanpuheluita?
  • Tuleeko liittymä lapselle?
  • Onko sinulla paljon videopalavereita?
  • Olisiko järkevää ottaa liittymätarjous käytön mukaan?
  • Vai haluatko rajattoman netin käytön kiinteään kuukausihintaan?

 

Mikä operaattori tarjoaa halvimman liittymätarjouksen?

Tähän kysymykseen ei ole yhtä selkeää vastausta. Ensinnäkin liittymätarjoukset vaihtuu tietyin väliajoin. Mikä nyt on halvin liittymätarjous voi olla viikon päästä jo vanhentunutta tietoa. Paras tapa selvittää mistä löytyy juuri nyt omaan käyttöön halvin liittymätarjous, on tarkastella liittymävertailutaulukkoa tarkemmin. Liittymävertailu auttaa sinua löytämään itsellesi ja perheenjäsenillesi oikeanlaisen liittymän.

Liittymävertailu kannattaa aloittaa katsomalla nykyisestä puhelinerittelystä puheajan ja tekstiviestin kuukausittainen käyttö sekä datan määrä. Seuraavaksi katso yllä olevia kysymyksiä ja valitse liittymätarjous näiden tietojen perusteella. Näin löydät henkilökohtaisesti halvimman liittymätarjouksen.

Liittymätarjous.fi liittymävertailutaulukko päivittyy automaattisesti. Näet aina ajantasalla olevat liittymätarjoukset. 

 

Kuinka usein liittymätarjous tulisi hyödyntää?

Jokainen kuluttaja arvioi tämän omassa arjessaan. Toisinaan voi olla paikallaan vaihtaa liittymä toiseen hyvinkin nopeasti, mutta yleisesti ottaen ihmiset ovat tyytyväisiä valitsemaansa liittymään ja pitävät sen useita kuukausia. Suosituksena on kuitenkin vaihtaa tai harkita liittymän vaihtamista toiseen noin vuoden välein.

Kilpailu neljän suurimman teleoperaattorin kohdalla on kovaa, joten edullisia liittymätarjouksia on tarjolla hyvin usein. Liittymän vaihtaminen edullisempaan liittymätarjoukseen voi tuoda säästöä huomattavasti.

Syyt miksi useat päätyvät etsimään liittymätarjousta ovat seuraavat:

Käyttäjä ei ole enää tyytyväinen nykyiseen liittymäänsä. Netti pätkii tai liittymässä on jotain vanhentuneita ominaisuuksia, jotka eivät enää palvele käyttäjäänsä.

Käyttäjä on kuullut ystävältään edullisesta liittymätarjouksesta ja hän päättää etsiä halvemman liittymän.

Liittymän ottamisesta on kulunut jo reippaasti yli vuosi ja kuluttaja alkaa miettimään maksaako hän ihan liikaa tällä hetkellä liittymästään. Päivitetyn liittymävertailutaulukon avulla asia on nopeasti tarkistettu.

Huoltaja etsiin lapselleen liittymää. Liittymä lapselle on helppo löytää, koska operaattorit tarjoavat koululaisialle räätälöityä ensiliittymää hyvillä ominaisuuksilla.

 

Miten tulee toimia, jos haluaa vaihtaa liittymän?

Liittymän vaihtaminen toiseen on helppoa.

Käyttäjän tulee vain valita tarvitsemansa liittymä ja sopia tästä teleoperaattorin kanssa -kohdasta “tilaa”.

Teleoperaattori, jonka kanssa uusi liittymätarjous on solmittu, irtisanoo nykyisen liittymäsi ja tekee puhelinnumerollesi siirtopyynnön.

Uusi liittymä on käytössäsi noin 5 – 14 päivän kuluttua sopimuksen laatimisesta.

Käyttäjä saa tiedon, kun liittymä on siirtynyt toiselle operaattorille.

Asiakas saa pitää nykyisen puhelinnmeronsa, mutta halutessaan numeron voi myös vaihtaa toiseen.

Yleisesti ottaen liittymätarjouksissa ei ole määräaikaisuutta, mutta ennen sopimuksen laatimista kannattaa tarkistaa sopimusehdot.